Semineu pe gaz vs electric: care este cel mai bun pentru casa ta?

Creșteți valoarea și bucuria casei dvs. cu această caracteristică de dorit

Puține accesorii pot adăuga la fel de multă căldură și ambianță casei tale precum un șemineu.
Dar când te gândești la un șemineu pe gaz față de cel electric, există o serie de considerații care ar trebui să influențeze alegerea ta. Ce tip de șemineu ar trebui să alegi?
Să ne uităm la diferitele caracteristici și beneficii ale fiecăruia pentru a vă ajuta să faceți alegerea dvs. de șemineu pe gaz față de șemineu electric una mai ușoară.

Puține accesorii pot adăuga la fel de multă căldură și ambianță casei tale precum un șemineu.
Dar când te gândești la un șemineu pe gaz față de cel electric, există o serie de considerații care ar trebui să influențeze alegerea ta. Ce tip de șemineu ar trebui să alegi?
Să ne uităm la diferitele caracteristici și beneficii ale fiecăruia pentru a vă ajuta să faceți alegerea dvs. de șemineu pe gaz față de șemineu electric una mai ușoară.

Semineu electric: Comoditate si usurinta la instalare

Dacă sunteți în căutarea unui mod rapid, ușor și accesibil de a adăuga atmosfera și căldura unui șemineu în casa dvs., un șemineu electric câștigă fără îndoială.
Nu este nevoie să instalați o conductă de gaz pentru un șemineu electric și o puteți conecta în orice loc în care aveți o priză electrică de 120 de volți.
Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aerisirea șemineului, ceea ce înseamnă că nu trebuie să meargă pe un perete exterior.
Plasați un șemineu electric în fața patului dvs. în dormitorul principal pentru o strălucire relaxantă, adăugați-l la decorul din sufragerie sau plasați-l în camera de familie sub televizor.
Desigur, puteți opta și pentru un șemineu pe gaz natural sau propan fără aerisire, care oferă mai multă flexibilitate pentru amplasare. Cu toate acestea, va trebui să fie în continuare situat lângă o conductă de gaz natural sau un rezervor de propan, deși nu va necesita un coș de fum pentru aerisire.

Semineu pe gaz: o investitie in casa ta

Totuși, toate lucrurile care fac un șemineu pe gaz mai costisitor de instalat îl fac, de asemenea, o investiție solidă în casa ta.
Deoarece un șemineu pe gaz este un accesoriu permanent în casa ta, oferind aceeași ambianță și căldură ca un șemineu tradițional pe lemne, poate crește valoarea casei tale.
Dacă aveți deja un șemineu, puteți alege un insert de șemineu pe gaz pentru a vă actualiza casa.
Pe de altă parte, un șemineu electric poate fi scos din priză și luat cu tine atunci când te muți, la fel ca orice altă piesă de mobilier.
Asta înseamnă că nu va crește valoarea casei tale atunci când vinzi, deși va spori plăcerea ta de casă pentru mulți ani.
În plus, dacă te muți, poți să-l împachetezi și să-l aduci cu tine!
Este demn de remarcat faptul că unele inserții de șemineu electrice pot fi plasate într-o carcasă de șemineu existentă, devenind un accesoriu permanent.
Acest tip de adăugare la spațiul tău ar putea crește valoarea casei tale.

Semineu pe gaz vs electric: eficiență energetică și costuri operaționale

Semineele pe gaz transformă aproximativ 70% până la 90% din energia utilizată în căldură.
În funcție de dimensiunea încăperii, un șemineu pe gaz poate găzdui toate nevoile dvs. de încălzire într-un spațiu.
Un șemineu pe gaz vă poate încălzi, de asemenea, casa în cazul unei pene de curent, ceea ce este un beneficiu în zonele predispuse la furtuni sau probleme cu rețeaua electrică.
Semineele pe gaz pot produce între 7.000 și 40.000 de unități termice britanice (BTU) de căldură, în timp ce șemineele electrice de obicei ating maxim aproximativ 5.000 BTU.
Aceasta înseamnă că este posibil să doriți o sursă de căldură suplimentară cu un șemineu electric, deși multe șeminee electrice pot încălzi singure o cameră mai mică.
Din fericire, puteți achiziționa atât șeminee pe gaz, cât și electrice care încălzesc suprafețe mari de până la 1.000 mp. picioarele
Odată cu creșterea prețurilor la petrol astăzi, instalarea fie a unui șemineu pe gaz, fie a unui șemineu electric în casa ta poate reduce semnificativ costurile totale de încălzire ale casei tale.
Și dacă doriți mai mult profit cu un șemineu electric, luați în considerare instalarea de panouri solare în casa dvs. pentru a vă alimenta șemineul electric cu energie curată, gratuită și durabilă de la soare.

Semineu pe gaz vs. electric: Decorul tau

Atât șemineele pe gaz, cât și cele electrice vin într-o varietate de dimensiuni, modele și modele pentru a se potrivi cu aproape orice decor de casă, de la complet contemporan la tradițional.
Un șemineu pe gaz oferă flăcări reale, pe care mulți proprietari le preferă.
Pe de altă parte, șemineele electrice afișează doar o imagine a flăcărilor, de obicei folosind iluminare LED.
Deși nu păcălesc pe nimeni, crezând că produc foc real, ele oferă o iluminare liniștitoare.

Semineu pe gaz vs electric: siguranță

Atât semineele pe gaz, cât și cele electrice, astăzi, pot fi considerate foarte sigure.
Inspectați întotdeauna ștecherul și cablul de pe șemineul dvs. electric pentru a vă asigura că nu sunt uzate sau deteriorate, ceea ce poate crea un pericol de incendiu.
Unele șeminee electrice vin chiar și cu funcții de oprire de siguranță și control al temperaturii.
Dacă aveți un șemineu pe gaz, veți dori să instalați un detector de monoxid de carbon în casa dvs. pentru a vă alerta de orice scurgere de gaz.
De asemenea, veți dori să angajați un profesionist pentru a instala linii de gaz natural sau propan, dacă nu le aveți deja în casa dvs.
Este important de reținut că șemineele pe gaz se pot încinge la atingere, așa că s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere în casele cu copii mici sau într-o cameră în care copiii se joacă nesupravegheați, cum ar fi o cameră de joacă.
Puteți opta pentru un șemineu pe gaz cu ecran de siguranță pentru un plus de siguranță.
În general, totuși, ambele opțiuni sunt sigure pentru majoritatea situațiilor

Semineu pe gaz vs. electric: decizia finală

Decizia semineului pe gaz versus electric depinde de bugetul dvs., de spațiul disponibil în casa dvs. și de preferința dvs. personală pentru un șemineu care produce foc real sau o opțiune care este ușor de instalat, dar nu produce flăcări reale.
Când cumpărați un șemineu, asigurați-vă că măsurați spațiul pe care îl aveți la dispoziție și comparați cu dimensiunile șemineului.
Cu atât de multe opțiuni frumoase într-o varietate de dimensiuni, cu siguranță vei găsi una care să se potrivească nevoilor tale.

semineu